Μουσικές Πέμπτες ελεύθερου αυτοσχεδιασμού στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, Έναρξη: 29/09/2016

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου ξεκινάνε στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός μουσικές συναντήσεις ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, όπου διαφορετικοί μουσικοί και σχήματα θα δημιουργούν σε πραγματικό χρόνο απρόβλεπτα ηχητικά συμβάντα, διασταυρώνοντας την αυθεντικότητα της δημιουργίας τους.

Η πρακτική του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού άρχισε να εδραιώνεται από τα μέσα του 20ου αιώνα μέσα από μουσικές κουλτούρες όπως αυτή της τζαζ, της σύγχρονης σύνθεσης και των αυτοσχέδιων ηλεκτρονικών κατασκευών. Όπως αναφέρει ο Βασίλης Τζαβάρας στο άρθρο του « Ο Ελεύθερος Αυτοσχεδιασμός με αφορμή τη Jazz», o Keith Jarrett, από τους σημαντικότερους αυτοσχεδιαστές της γενιάς του, καταθέτοντας τη δική του εμπειρία από συναυλίες «αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής», περιγράφει ότι κατά η διάρκεια του αυτοσχεδιασμού συνυπάρχουν τρεις «χαρακτήρες» ο αυτοσχεδιαστής, ο συνθέτης της στιγμής και ο ακροατής. Ο αυτοσχεδιαστής παίζοντας, βρίσκει λύσεις, επινοεί, κατασκευάζει. Ο συνθέτης απορρίπτει ή όχι με έναν τρόπο κάπως πιο εγκεφαλικό τα προηγούμενα και ο ακροατής είναι σα να ελέγχει και να παρακολουθεί αυτό το πάρε-δώσε μεταξύ αυτοσχεδιαστή και συνθέτη (www.tar.gr)

Οι μουσικές συναντήσεις ελεύθερου αυτοσχεδιασμού στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός συνδιοργανώνονται από το Εργαστήριο Πολλαπλών Τεχνών του Θεάτρου Εμπρός και το Στούντιο Εννιά και θα πραγματοποιούνται μία Πέμπτη το μήνα.

Στην πρώτη μουσική συνάντηση, στις 29 Σεπτεμβρίου, το κοινό θα απολαύσει τους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς του σχήματος "Regress²" με τον Mανώλη Παπαδόπουλο στα ντραμς και τον Παναγιώτη Ράπτη στα σαξόφωνα (σοπράνο και άλτο) να αυτοσχεδιάζουν εμπνεόμενοι από το αστικό τοπίο ως εικόνα και ηχητικό φάσμα, και στη συνέχεια τον Vago Tedosio που εξερευνά πιανιστικά την εφαρμογή της Θεωρίας του Χάους στη μουσική συντυγχάνοντας με τον Αντώνη Σταυρινό στα χάλκινα.

 

Vago Tedosio

 

Regress²

Ώρα εναρξης: 21.30

Είσοδος με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά

Επιμέλεια προγράμματος: Αντώνης Σταυρινός, Στούντιο Εννιά
Οικοδεσπότης: Θωμάς Τσούτσος, Εργαστήριο Πολλαπλών Τεχνών

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός: Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

Περισσότερες πληροφορίες στο link: https://www.embros.gr/9-moysikes-synanthseis-eleytheroy-aytoschediasmoy-sto-theatro-empros.html