Διεθνής Διαγωνισμός Κόμικς “Fumetto” από την Ελβετία με θέμα: “World”, Προθεσμία: 2 Ιανουαρίου 2017

Μια από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές πλατφόρμες της Ευρώπης εδώ και 25 χρόνια έχει το όνομα “Fumetto“και πραγματοποιείται στη Λουκέρνη της Ελβετίας. Ξεκίνησε το 1992 και έκτοτε θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κόμικ στην Ευρώπης, διάρκειας 9 ημερών.

Κάθε χρόνο, το φεστιβάλ δέχεται πάνω από 50.000 επισκέψεις και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της πόλης της Λουκέρνης.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 1 έως τις 9 Απριλίου 2017 και έχει τη χαρά να ανακοινώσει το μεγάλο διεθνή διαγωνισμό κόμικς με θέμα “ Ο κόσμος”/”World”.

Κάθε χρόνο το Fumetto δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες  από όλο τον κόσμο να λάβουν μέρος με μια σειρά κόμικς, χωρίς παράβολο συμμετοχής, με τελευταία προθεσμία καταβολής των έργων στις 2 Ιανουαρίου 2017.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες:

από 18 ετών και πάνω
από 13 έως 18 ετών
και έως 12 ετών.

Δεκτές εικόνες μεγέθους Α4 ή Α3, σελίδες 4 (Μία ιστορία στην Αγγλική γλώσσα). Τα έργα πρέπει να τυπωθούν και να σταλούν στη διεύθυνση:

Fumetto Wettbewerb, Rössligasse 12, 6004 Luzern, Schweiz  

Δείτε εγγραφή εδώ: http://www.fumetto.ch/en/competition/competition-2017/application-competetion.html

Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από καλλιτέχνες, εκδότες, δημοσιογράφους και εξέχουσες προσωπικότητες της τέχνης.

Θα δοθούν 3 βραβεία σε κάθε κατηγορία. Οι νικητές θα λάβουν χρηματικό ποσό σύνολο 5.000 Ελβετικά φράγκα. Επίσης τα 50 καλύτερα κόμικς, θα εκτεθούν στη μεγάλη έκθεση κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ στις 1 έως τις 9 Απριλίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του Fumetto festival: http://www.fumetto.ch/en/

Για το διαγωνισμό: http://www.fumetto.ch/en/competition/competition-2017.html